15.6.2021 Vieno-myrskyn viat

Tähän ketjuun päivitämme tiedossamme olevat niin sanotut pysyvät sähköviat.
Näiden lisäksi voi esiintyä jälleenkytkennöillä korjaantuvia ”räpsyjä”, joissa sähköt puutuvat alle kahden minuutin ajan. Näitä lyhyitä katkoja voi epänormaalin kytkentätilanteen vuoksi esiintyä tänään normaalia enemmän eri puolilla jakelualuettamme.

klo 6.32
Vieno-myrsky aiheutti sähkövian alueilla:
Kolhi – Eväjärven kylä – Kuusjärvi – Lahdenperä – Ylä-Partala.
Vikapaikkaa etsitään ja korjaustyöt aloitetaan mahdollisimman pian.

klo 7.29
Sähköt puuttuvat vielä Vekurin ja Kuusjärven väliltä. Vikaa korjataan. Arvioimme korjaustyön kestoksi alle kaksi tuntia.

klo 8.09
Sähköt puuttuvat vielä Ratalahden ja Lahdenperän väliltä. Aiemmin havaittujen tuulivahinkojen lisäksi lähistöltä paljastui uusia tuhoja, mistä syystä arvioimme korjaustyön kestoksi noin kolme tuntia.

klo 9.55
Niinimäentien varresta läheltä Sydänmaata sähköt puuttuvat kuudelta asiakkaaltamme. Korjaustyöt ottavat aikaa useamman tunnin, kun hakkuuaukean reunasta on kaatunut useita monimuotuisuuden vuoksi lähelle sähkölinjaa jätettyjä puita. Monimuotoisuus on tärkeää, mutta sähkönjakelun kannalta olisi toivottavaa, että moto-kuljettavat valitsisivat säästöpuut  mieluummin parikymmentä metriä kauempaa, koska säästöpuiden kaatumisriski on todella suuri.

Ratalahden – Lahdenperän välillä työt jatkuvat ja siellä 14 asiakastamme on vailla sähköä.

klo 12.38
Ratalahden – Lahdenperän korjaustyöt saatiin valmiiksi ja sähköt on palautettu.

Niinimäentiellä korjaustyöt kestävät vielä noin tunnin.

klo 14.00
Niinimäentien korjaustyöt ovat valmiit ja kaikilla asiakkaillemme on nyt sähköt.

Pienjännitelinjoille on lisäksi kaatunut runsaasti puita, mistä ei kuitenkaan ole aiheutunut keskeytystä. Jatkamme näiden puiden poistamista ja otamme mielellämme vastaan ilmoituksia niistä.